Subsidies

Per 4 januari 2021 is er voor isolatiemaatregelen wel subsidie beschikbaar via de regeling Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

Per 1 juli 2021 is er voor woningeigenaren in het aardbevingsgebied met een uitkering mijnbouwschade van minimaal €1000,- subsidie mogelijk via de waardevermeerderingsregeling

https://www.snn.nl/particulier/subsidie-waardevermeerdering

ISDE: Subsidiebedragen isolatiemaatregelen vanaf 2021

Voor woningeigenaren is er vanaf 2021 subsidie voor 5 typen isolatiemaatregelen: gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en hoogrendementsglas. Dit zijn de voorwaarden en tarieven die vanaf 4 januari 2021 09:00 uur gelden.

Algemene voorwaarden

  • Kiest u voor 1 isolatiemaatregel, dan moet u daarna nog minimaal 1 andere maatregel nemen. Dat kan een ander type isolatiemaatregel zijn of u kunt kiezen voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.
  • Combineert u HR++-glas en Triple-glas? Dan moet het totaal aantal m2 te vervangen glas, waarvoor u subsidie kunt krijgen, opgeteld altijd minimaal 10m2 zijn en mag niet hoger zijn dan 45m2.Het maximaal aantal m2 blijft hetzelfde als u bij HR++-glas en Triple-glas kiest voor een combinatie met kozijnpanelen of isolerende deuren.
  • Bij de toepassing van Triple-glas is het verplicht om ook de kozijnen te vervangen door isolerende kozijnen.
  • De installatie is gedaan door een bouwinstallatiebedrijf. De installatie mag u niet zelf doen.
  • U vraagt maximaal 12 maanden na installatie van de isolatiemaatregelen subsidie aan.
U heeft geen recht op subsidie als u al eerder een andere subsidie voor de betreffende isolatiemaatregelen heeft ontvangen.
 
Ben je woningeigenaar in het aardbevingsgebied met erkende bevingsschade? Dan kun je gebruik maken van de subsidie Waardevermeerdering om jouw huis duurzamer te maken. Je kunt maximaal € 4.000 subsidie krijgen om bijvoorbeeld de vloer te isoleren, HR++(+) glas te plaatsen of zonnepanelen te installeren. Ook als je gebruik maakt van de stuwmeerregeling en niet eerder gebruik hebt gemaakt van de waardevermeerderingsregeling kom je voor deze subsidie in aanmerking.

Omdat het einde van het budget in zicht komt, heeft het demissionair kabinet besloten € 40 miljoen extra beschikbaar te stellen. Onze verwachting is dat dit budget (incl. de extra € 40 mln.) rond oktober op is. Dit kan ook eerder of later zijn: de datum van 1 oktober is dan ook geen harde grens voor het indienen van aanvragen, maar een inschatting dat rond die datum het budgetplafond is bereikt en verdere subsidieaanvragen moeten worden afgewezen. In zijn brief aan de Tweede Kamer geeft de minister van Economische Zaken en Klimaat (EZK) aan dat het volgende kabinet dient te besluiten over te toekomst van de subsidieregeling. 

Kortom, bewoners die na 1 oktober van het IMG een schadevergoeding ontvangen van €1.000 of hoger, kunnen wel een subsidieaanvraag bij SNN indienen, maar wanneer het budget op is, zal een aanvraag worden afgewezen.

 

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen over andere mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op, we staan u graag te woord!