Spouwisolatie

Met spouwmuurisolatie creëert u waardeverhoging op uw woning en een lagere energienota. Een spouwmuur bestaat uit de binnen en buiten muur van de woning met hiertussen een lege ruimte. Deze ruimte kunnen wij isoleren met foam, minerale parels of wol. Hierdoor blijft uw huis lekker warm, heeft u minder tocht en zomers blijft het lekker koel. Een hogere wooncomfort en een lagere energie nota.

Producten 

*Minerale wol 

*Hr++ eps parels 

*Isofoam

Advies en endoscopisch onderzoek

Waarom is een endoscopisch onderzoek zo belangrijk?

Voor er wordt gekozen om de spouwmuur te isoleren is het van belang dat er goed wordt gekeken naar de toestand waarin de (spouw)muur zich bevindt. Tijdens het uitvoeren van een endoscopisch onderzoek kunnen er meerdere afwijkingen aan het licht komen zoals bijvoorbeeld cement baarden. Deze zijn het gevolg van niet grondig afgewerkt metselwerk waardoor er tussen de binnen- en de buiten spouw als het ware een brug van cement is ontstaan.

 

Dergelijke ‘brugjes’ kunnen er voor zorgen dat er vochtproblemen ontstaan waardoor ze een directe invloed kunnen hebben op de staat van de isolatie. Wanneer er niet zo’n grote hoeveelheid cement baarden worden ontdekt is dat in principe niet zo’n groot probleem.

 

Bij Telkamp isolatie verwerken we 3 producten met elk hun unieke eigenschap en voor elke woning is een passende oplossing te vinden. Onze adviseur kijkt op locatie welk product het beste past bij uw woning en wensen voor meer informatie kunt u contact opnemen per contact formulier, email of telefonisch. 

*Spouwmuurisolatie Minerale Wol

Knauf supafil minerale wol wordt voornamelijk gebruikt bij woningen tussen 1930 en 1980, gebouwd met een lege spouwmuur. Het materiaal wordt via kleine gaatjes in de spouwmuur geblazen onder hoge druk wat optimaal ingesteld staat, om zo de beste isolatie waardes te behalen met minerale wol. het verwerken van het materiaal geeft weinig tot geen overlast en binnen 1 dag is alles klaar. Bent u geïnteresseerd in supafil minerale wol of heeft u vragen of opmerkingen neem gerust contact met ons op.

Voordelen

*verhoogd wooncomfort 

*Hoge isolatie waarde 

*waterafstotend 

*geluiddempend 

*100%naadloos

*Spouwmuurisolatie met HR++ Parels

HR++eps parels worden voornamelijk gebruikt bij woningen gebouwd tussen 1930 en 1980 met een lege spouwmuur. Het wordt via kleine gaatjes in de spouwmuur geblazen onder hoge druk. Het verwerken van het materiaal geeft weinig overlast en binnen 1 dag is alles klaar. Bent u geïnteresseerd in HR++parels of heeft u vragen of opmerkingen of geïnteresseerd in een advies gesprek over spouwmuur isolatie, neem gerust contact met ons op. 

Voordelen 

*Verhoogd Wooncomfort

*Hoge isolatie waarde

*damp-open water afstotend 

*100% naadloos aangebracht

*Zeer duurzaam 100% recyclebaar 

Spouwmuurisolatie met Isofoam

Isofoam gietschuim wordt toegepast voor het na-isoleren en herstellen van spouwmuurisolatie. Via kleine gaatjes in het voegwerk blazen we de Isofoam dan in de spouw. Kenmerkend is ook het optimale vullende vermogen. Ook bij een smalle spouwmuur is Isofoam goed toe te passen. Bent u geïnteresseerd in Isofoam, neem gerust contact met ons op. 

voordelen Isofoam 

*verhoogd wooncomfort

*Geen verwijder kosten oude isolatie

*Hoge isolatie waardes ook bij na-isoleren van oude isolatie 

*Damp-open  Water afstotend 

*Ook bij recent gebouwde woningen

*vloeibaar aangebracht dicht alle naden en kieren 

 

Werkwijze spouwmuurisolatie 

Het isolatie materiaal wordt door middel van kleine boorgaten in de voegen tussen de binnen en buitenmuur ( spouwmuur) geblazen. Dit doen wij door middel van machines  die speciaal ontworpen zij voor het isoleren en na-isoleren van de spouwmuur.  

 

Wij houden een bepaald boorpatroon aan waardoor we er zeker van zijn  dat de spouwmuur volledig en goed gevuld wordt. 

De maten van de boorgaten,  de voegkleur en eventueel obstakels worden bekeken bij het advies gesprek. Dit doen wij om belemmering tijdens het uitvoeren te voorkomen. 

Terugverdientijd spouwmuurisolatie

De terugverdientijd van spouwisolatie is 3 tot 6 jaar 

 

Bent u geïnteresseerd in spouwmuurisolatie of heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op, we staan u graag te woord!